Product - Aardappelen

Producten van het land

Het productieproces:
aardappelen uit de Hoeksche Waard

Stap 1: Poten

Onze aardappelteelt kent een lange traditie. Vandaag de dag combineren wij onze specialistische kennis met de nieuwste poottechnieken. De rassen worden door ons geselecteerd op basis van smaak, kwaliteit en toepassing en op basis van de seizoenen. Voor het poten maken wij gebruik van onze multifunctionele pootmachine met GPS. Hiermee wordt onder meer de juiste plantafstand bepaald. Tijdens het poten passen wij tevens duurzame, plaatsspecifieke bemesting toe. Wij leggen de ideale basis voor een uitstekende aardappeloogst.

Stap 2: De natuur

Een goede oogst hangt af van onze inspanningen, maar ook van de natuurlijke omstandigheden. De Hoeksche Waard staat bekend om zijn uitstekende landbouwgrond. De vruchtbare kleigrond is de ideale basis voor een goede aardappeloogst. Een optimale groei wordt alleen bereikt onder de juiste klimaatomstandigheden. Wij beschikken over de juiste kennis en geavanceerde, duurzame machines om de natuur een handje te helpen. Uiteraard alleen, wanneer echt noodzakelijk. Wij hechten veel waarde aan een natuurlijke preventie van schimmel en ziektes.

Stap 3: Rooien

Onze Hollandse aardappelen zijn vrijwel jaarrond verkrijgbaar. Wij hanteren drie oogstmomenten: vroeg, middel en laat. De aardappelen worden geoogst in de maanden juli tot oktober. Een goede timing en een uitgekiende rooitechniek zijn mede bepalend voor de kwaliteit van de aardappeloogst. Dankzij onze jarenlange ervaring en slimme rooimachines wordt kwaliteitsverlies tot een minimum beperkt. Dat is onze garantie voor een aardappel die lekker smaakt én er goed uitziet. En dat betekent: een tevreden consument.

Stap 4: Bewaren

Na het rooien volgt het inschuren van de aardappelen. Onze aardappelen worden in eigen beheer opgeslagen. Een goede bewaring is essentieel voor de kwaliteit van de aardappelen. Dit vraagt allereerst om zorgvuldig inschuren, zodat blauwe plekken en beschadigingen worden voorkomen. Om de ideale bewaarconditie in de opslagruimte te creëren, is de ruimte onder meer voorzien van ventilatiekanalen. Een optimale luchtstroom beperkt het vochtverlies van de aardappelen en verse luchttoevoer is goed voor de ademhaling.

Andere producten

Contact

 

Hogeweg 2, 3284 KG Zuid-Beijerland, Nederland

Stuur ons een bericht