Product - Graan

Producten van het land

Het productieproces: graan

Stap 1: Zaaien

In de periode [xxx] wordt het graan ingezaaid. Voor het zaaien maken wij gebruik van onze geavanceerde zaaimachine met GPS. Een goede teelt begint met een goede basis. De machine garandeert een optimale doseereenheid en een nauwkeurige rijafstand. Hierdoor kunnen wij zowel het zaaien zelf als de vervolgstappen, zoals gewasbescherming en oogsten, nog efficiënter uitvoeren.

Stap 2: De natuur

Een goede graanoogst hangt af van onze inspanningen en van de natuurlijke omstandigheden. De Hoeksche Waard staat bekend om zijn uitstekende landbouwgrond. De vruchtbare kleigrond is zeer geschikt voor de graanteelt. Daarnaast is het graan zelf ook een belangrijke bodemverrijker. Een graangewas speelt een belangrijke rol in de vruchtwisseling.

Stap 3: Oogsten

De oogstperiode hangt sterk af van de weersomstandigheden. Het oogsten vindt doorgaans plaats vanaf half augustus. Een goede timing is cruciaal. Het graan moet voldoende rijp zijn en droog. Voor het oogsten beschikken wij over een geavanceerde maaidorser. Hiermee kunnen we snel oogsten, zonder in te leveren op de kwaliteit van het gewas.

Stap 4: Handel

Na het oogsten maken wij het graan klaar voor transport. Wij beschikken niet over een eigen graanopslag. Het graan wordt direct in bulk uitgeleverd aan de agrarische groothandel.

Andere producten

Contact

 

Hogeweg 2, 3284 KG Zuid-Beijerland, Nederland

Stuur ons een bericht