Over ons

Zonnehoeve Akkerbouw sinds 1937

Over ons

Familiebedrijf

Zonnehoeve Akkerbouw is gespecialiseerd in de kleinschalige teelt van sperziebonen, aardappelen, uien, graan en suikerbieten. Ons familiebedrijf kent een lange traditie. Wij zijn al sinds 1937 actief in de landbouw. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer, onder leiding van Krijn in’t Veld en zijn vrouw Liesbeth. Krijn groeide op tussen de aardappelen en sperziebonen en weet, naar het voorbeeld van zijn vader, wat hard werken is. ‘Met je voeten in de klei en met je handen uit de mouwen’ is op zijn lijf geschreven.

De mensen van de Zonnehoeve zijn in het seizoen 24/7 in de weer. Want: een goede oogst is vaak een kwestie van een goede timing. Op het juiste moment zaaien, beregenen, bemesten en oogsten is cruciaal voor de kwaliteit van de teelt. Wij acteren naar de behoefte van het gewas en daarmee ook naar de behoefte van onze afnemers.

MVO: duurzame teelt

Binnen ons familiebedrijf gaan traditie en innovatie hand in hand. Hard werken is al sinds de oprichting van ons bedrijf het motto. Die instelling is onveranderd gebleven. Dit geldt niet voor onze werkwijze. Tijden veranderen: processen moeten sneller, efficiënter en vooral duurzamer.

Wij spelen hierop in met de nieuwste landbouwmachines en innovatieve teelttechnieken. Zo zijn onze machines voorzien van een slimme GPS-functie. Hierdoor kunnen wij nog nauwkeuriger en efficiënter werken. Precisielandbouw resulteert in hogere opbrengsten en een lagere milieu-impact. Daarnaast werken wij volgens de richtlijnen van de GLOBALG.A.P. en G.R.A.S.P.