Product - Uien

Producten van het land

Het productieproces:
gele uien uit de Hoeksche Waard

Stap 1: Planten

Wij werken voornamelijk met tweedejaars plantuien. De uien worden begin maart geplant. Het voordeel van plantuien is de korte teeltperiode. Begin juli worden de uien geoogst, waarna het land gereed wordt gemaakt voor de sperziebonenteelt. De uien kenmerken zich door een stevig, compact vruchtvlees en een heerlijke pittige smaak. Voor het planten werken wij samen met een externe, lokale professional. Deze partij beschikt over de juiste kennis en ervaring en moderne machines voor een optimale uienteelt.

Stap 2: De natuur

De Hoeksche Waard staat bekend om zijn uitstekende landbouwgrond. De vruchtbare kleigrond is de ideale basis voor een excellente uienoogst. Onze consumptie-uien worden met de grootst mogelijke zorg geteeld. Kwaliteit, duurzaamheid en natuurlijke preventie van schimmels en plagen zijn hierbij belangrijke aandachtspunten.

Stap 3: Oogsten

De gele uien worden begin juli geoogst. Een goede timing hangt onder ander af van het weer en de hoeveelheid afgestorven loof. Bij voorkeur worden de uien bij droog weer geoogst. Het machinaal oogsten besteden wij uit aan een specialist. Afhankelijk van de omstandigheden worden de uien in de buitenlucht gedroogd en/of machinaal drooggeblazen. Wij streven naar een uienoogst in de kwaliteitsklasse I. Dat is onze garantie voor een uitstekend product met een goede huidvastheid en uitstekende smaak.

Stap 4: Bewaren

De wijze van bewaren beïnvloedt de kwaliteit van de uien. Om condensvorming te voorkomen is onze bewaarunit voorzien van een buitenluchtkoeling en een optimale luchtcirculatie. Wij zijn niet langdurig voorraadhoudend. In de meest gevallen worden onze uien binnen een aantal weken afgeleverd.

Andere producten

Contact

 

Hogeweg 2, 3284 KG Zuid-Beijerland, Nederland

Stuur ons een bericht