Product - Sperziebonen

Producten van het land

Het productieproces: sperziebonen

Stap 1: Zaaien

Van 15 april tot 1 augustus worden de sperziebonen om de vier dagen ingezaaid. Op deze manier bieden wij het hele seizoen een verse oogst. Voor het zaaien maken wij gebruik van onze geavanceerde zaaimachine met GPS. De rijafstand bedraagt minimaal 50 centimeter, voor een optimale winddoorlatendheid. Dit verkleint de kans op ziekten en plagen. Bestrijdingsmiddelen zijn hierdoor vrijwel overbodig en ook dit komt de kwaliteit van de sperziebonen ten goede. Tijdens het zaaien passen wij tevens plaatsspecifieke bemesting toe.

Stap 2: De natuur

De kleigrond in de Hoeksche Waard is ideaal voor de bonenteelt en dat proeft u. Na het zaaien laten wij het werk vooral aan de natuur over. Uiteraard helpen wij de natuur een handje als dit nodig is. Bijvoorbeeld in geval van extreme droogte. De planten krijgen bij ons precies de behandeling die ze nodig hebben. Doordat wij over eigen machines beschikken kunnen wij snel en efficiënt inspelen op de weersomstandigheden. Het resultaat: smaakvolle en knapperige sperziebonen.

Stap 3: Oogsten

Onze sperziebonen komen elke dag vers van het land. De sperziebonen worden dagelijks machinaal geplukt, gewassen, gesorteerd en met de hand nagelezen. Dit alles onder de strengste kwaliteitseisen en volledig in eigen beheer. Vervolgens worden de sperziebonen verpakt conform de wensen van de klant, inclusief certificeringen en eventuele barcodes. Wij bieden verschillende verpakkingsoplossingen, van bulk tot diverse formaten geperforeerde flowpack.

Stap 4: Koelen

Voordat de sperziebonen op transport gaan, worden ze in onze geavanceerde opslagunit teruggekoeld naar zes graden. Snel en efficiënt terugkoelen verbetert de houdbaarheid van de sperziebonen. Ook dit doen wij volledig in eigen beheer. Wij staan voor kwaliteit, gedurende het gehele proces van het land naar de klant.

Andere producten

Contact

 

Hogeweg 2, 3284 KG Zuid-Beijerland, Nederland

Stuur ons een bericht