Product - Suikerbieten

Producten van het land

Het productieproces: suikerbieten

Stap 1: Grondbewerking

Een goede oogst begint met een goede basis. In het geval van suikerbieten is dit een optimaal zaaibed. Dit vraagt om een specifieke grondbewerking. De wijze van grondbewerking is onder meer afhankelijk van de grondsoort en het vochtgehalte van de bodem. Daarnaast streven wij naar een minimaal aantal werkgangen om insporing en verdichting te beperken. Hierdoor wordt tevens de kans op terra verkleind.

 

Stap 2: zaaien

Het tijdstip van het inzaaien hangt af van de toestand van de bodem. Doorgaans worden de suikerbieten medio maart ingezaaid. Voor het inzaaien beschikken wij over een geavanceerde zaaimachine met GPS. Door deze technologie kunnen wij uiterst precies zaaien. Met precisielandbouw zetten wij in op duurzaamheid en efficiëntie. Ook ten behoeve van de vervolgstappen in de teelt.

Stap 3: De natuur

Net als onze andere gewassen gedijen de bieten ook prima op de Hoeksche Waardse kleigrond. Na het zaaien laten wij het werk zoveel mogelijk aan de natuur over. Uiteraard helpen wij de natuur een handje indien nodig. Beregening, bemesting en andere grondbewerkingen worden exact afgestemd op de behoeften van het gewas. Het resultaat: een kwalitatief product met een optimale opbrengst.

Stap 4: Oogsten

De start van de bietencampagne is afhankelijk van de weersomstandigheden. Doorgaans worden de bieten rond eind september geoogst. De suikerbieten worden machinaal geoogst. Na het rooien worden de suikerbieten gereinigd en voorbereid op het transport.

Andere Producten

Contact

 

Hogeweg 2, 3284 KG Zuid-Beijerland, Nederland

Stuur ons een bericht